Kind in scheiding Zeeland

Een scheiding is voor volwassenen een emotionele en spanningsvolle situatie. Het leven zoals dat is opgebouwd, staat ineens volledig op  zijn kop. Er loopt van alles door elkaar; emoties (verdriet, rouw, afscheid nemen, boosheid, machteloosheid, frustratie, onzekerheid, enz) en tegelijkertijd moeten er allerlei praktische zaken geregeld worden waar men nog niet eerder mee te maken heeft gehad.

Kind in scheiding
In al die spanning en stress zijn er in veel gevallen ook nog kinderen in het spel. Ongewild komen zij in dezelfde situatie terecht. Zij hebben met hun eigen emoties te kampen, en hebben het nodig dat hun ouders daar tijd en aandacht voor hebben. Er ontstaan situaties waarin de belangen van de ouders anders zijn dan die van de kinderen. Dit doet een enorm appèl op ouders. In een periode waarin zijzelf al overvraagd worden in het omgaan met de ontstane situatie, moeten zij ook nog de energie en de rust vinden om hun eigen belangen en behoeften ondergeschikt te maken aan die van de kinderen. Daarnaast moeten zij gaan leren om niet langer als partners, maar wel als ouders, met elkaar te blijven communiceren en beslissingen te nemen die in het belang van hun kinderen zijn.

Heb je vragen?
Op onze nieuwe website www.kindinscheidingzeeland.nl vind je antwoorden op vragen die vaak worden gesteld. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Je kunt met al je vragen bij ons terecht.