Onderzoek naar rouwverwerking

Vanuit haar studie Social Work heeft Jill onderzoek gedaan naar rouwverwerking bij kinderen. Ze vertelt graag hoe ze deze periode bij Spring heeft ervaren.

‘Vanaf het begin van mijn onderzoeksperiode had ik meteen een klik met mijn begeleidster Manon en Spring als organisatie. Waar je bij andere organisaties vrij gekaderd moet werken, werd er hier geluisterd naar mijn passie. We hebben vanuit daar onderzocht welke onderzoeksvraag het meest passend is. Met Manon kon ik altijd sparren over het onderzoek en daarnaast waardeerde ik haar mentale steun wanneer ik vast liep. Ik zag haar als een zwemcoach: ik lag in het water en zwom terwijl zij mij tips gaf vanaf de zijkant.

Het werken aan mijn scriptie deed ik voornamelijk thuis, daar kon ik mij het beste concentreren. Wel kwam ik regelmatig op kantoor om met Manon te overleggen, aan te sluiten bij vergaderingen, en om trainingen van het inwerkprogramma te volgen. Op deze manier kwam ik met jeugdprofessionals, gedragswetenschappers en managers van Spring in contact.

De sfeer binnen Spring heb ik als zeer positief ervaren. Iedereen reageerde positief op mijn onderzoek en stond ook open om mij daarbij te helpen. Zo heb ik een enquête rondgestuurd waarop ik ruime respons kreeg. Aan de hand van deze resultaten heb ik een werkkaart rouwverwerking gemaakt, die vervolgens binnen heel Spring is verspreid.

Inmiddels heb ik mijn onderzoek met een voldoende afgerond en ben ik afgestudeerd. Ook nu nog denkt Spring met mij mee over de mogelijkheden, hoe ik mij verder kan ontwikkelen na mijn studie. Ik zou een onderzoek/stage bij Spring daarom ook zeker aanbevelen!’

Heb je ook interesse in een superuitdagende stage? Mail dan je motivatie naar Jacqueline Lagerwerf (j.lagerwerf@springjeugd.nl).

Search Close Toon zoeken Menu Close Toon menu
Naar de top Search Close Toon zoeken